V pátek 1. května odstartovala v pasohlávském Aqualandu Moravia první z celé řady speciálních květnových akcí. Takzvaných Májovek, které podle vedení akvaparku symbolizují oslavu května, proběhl již 2. ročník. Pro páteční hosty byly připraveny tematické soutěže, zábavný program a ochutnávka vín. Originální menu v jarním duchu pak osobně připravil vyhlášený kuchař Marcel Ihnačák.
První květnový svátek, který letos připadl na pátek, oslavil nejmodernější český akvapark Aqualand Moravia stylově. Pro malé návštěvníky měl připraven ikonický veselý prvomájový průvod kolem vnitřních bazénů, na který si děti vyrobili vlastní mávátka. Dospělí návštěvníci pak mohli přijít ochutnat moravská vína z vinic z okolí akvaparku a speciální sváteční menu, které speciálně pro hosty Aqualandu připravil vyhlášený kuchař Marcel Ihnačák. Podával se krém z medvědího česneku, králík na bílém pálavském víně pečený se zeleninou a estragonem a pažitkovými bramborami. Jako sladká tečka byla připravena jahodová pěna s domácí sušenkou.
„Jsme skutečně rádi, že se návštěvníci stále častěji zapojují do připravovaných akcí. Nebojí se soutěžit a těší je také zkoušet nové kulinářské pochoutky. Spolupráce se slovenským gastronomickým guru Marcelem Ihnačákem byla velmi příjemná a zpestřila a obohatila celý sváteční den,“ objasnil Petr Pavlacký, ředitel největšího českého akvaparku Aqualand Moravia. „Tematicky laděné akce u nás budou probíhat každý květnový víkend a na všechny svátky. Již dnes mohu prozradit, že v sobotu 16. května se u nás bude konat casting na Miss víno, která bude prezentovat ladnost ženské krásy v jedinečném spojení s českým a moravským vínem a vinnými tradicemi. Hosté se opravdu budou mít na co těšit!“ slibuje Pavlacký.